RVN_5036vrnrg

Na rubu Deliblatske peščara, usred vojvodjanske ravnice, u živopisnom selu Deliblato prostire se oaza mira i tišine Specijalni rezervat prirode „Kraljevac”. Jezero Kraljevac sa plutajućim ostrvima, okolnim tršćacima, šumama, livadama i pašnjacima odlikuju se bogatstvom i raznovrsnošću biljnog i životinjskog sveta.

Opširnije →

POZIV PONUĐAČIMA za podnošenje ponuda za javnu nabavku male vrednosti podeljena u dve partije za nabavku – Terensko (putničko) vozilo i kompletno opremljen motokultivator.

Opširnije →
zavrsena-turisticka-sezona

Prva letnja turistička sezona uspešno je završena u Specijalnom rezervatu prirode Kraljevac zahvaljujući predstavljanju prirodnih lepota i turističke ponude rezervata na medjunarodnom Sajmu turizma u Beogradu, većoj prisutnosti u medijima i angažmanu ekologa dr Karoline Petrović kao eko vodiča.

Opširnije →
img_6827-1

U Specijalnom rezervatu prirode „Kraljevac” 1. oktobra 2016. godine po drugi put je održan Evropski vikend posmatranja ptica EuroBirdwatch16 u organizaciji ekolog Ane Vuletić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, predstavnika medjunarodne organizacije BirdLife International

Opširnije →
img_6794-1

U Specijalnom rezervatu prirode „Kraljevac” u periodu od 17. do 30. septembra 2016. godine održan je po četvrti put medjunarodni volonterski kamp na temu „Razvoj održivog turizma, revitalizacija staništa i očuvanje biodiverziteta u Specijalnom rezervatu prirode „Kraljevac”.

Opširnije →
takmicenje-udicom-protiv-droge

U Specijalnom rezervatu prirode „Kraljevac“ održano je tradicionalno takmičenje u pecanju za decu „Udicom protiv droge” 19. avgusta 2016. godine. Takmičenje u pecanju za decu organizovalo je Udruženje sportskih ribolovaca „Deliblatsko jezero” uz podršku opštine Kovin.

Opširnije →