Završen prvi međunarodni volonterski eko kamp

U periodu od 5. do 15. jula 2015. godine održan je prvi medjunarodni volonterski eko kamp na temu „Očuvanje biodiverziteta, revitalizacija staništa, ekološka edukacija mladih u Specijalnom rezervatu prirode „Kraljevac“.

Volonterski eko kamp organizovalo je Udruženje sportskih ribolovaca „Deliblatsko jezero” iz Deliblata i Udruženje gradjana „Aurora” iz Bele Crkve, u saradnji sa ekologom dr Karolinom Petrović i Mladim istraživačima Srbije. Volonterski eko kamp je realizovan u okviru programa „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

U okviru volonterskog eko kampa 9 volontera iz Srbije i Nemačke,uz pomoć lokalnih volontera i zaposlenih u rezervatu, predano su radili na realizaciji više zadataka. Volonteri su čistili rezervat i postavili table o zabrani bacanja smeća, sekli i uklanjali kiselo drvo sa pašnjaka , kao i utvrdili brojnost populacije tekunice, koja je strogo zaštićena i ugrožena vrsta u Srbiji. U toku volonterskog kampa održan je Dan otvorenih vrata 13. jula 2015. na kome su predstavljeni rezultati kampa i aktivnosti volontera.