„Trčimo za tekunicu“

U petak 14.06.2024. godine u 8h, na Pašnjaku Spasovina u Deliblatu održana je trka „Trčimo za tekunicu“. Ova trka održana je u okviru projekta „Trčimo za tekunicu“ u okviru programa podrške neformalnim grupama “Heroji u zelenoj boji” koji sprovode Mladi istraživači Srbije u okviru projekta “Zajedno za životnu sredinu”. Na trci je prisustvovalo dvadesetoro dečice, prvenstveno učenici I razreda  Osnovne škole “Paja Marganović” iz Deliblata.

Dobrodošlicu svim prisutnim učesnicima trke, ispred neformalne grupe „Ujedinjeni za Kraljevac“, poželela je Ljubica Živković, koordinator ovog projekta.

Deca su trčali u dve odvojene grupe, prvo su trčali dečaci, a zatim i devojčice.

Najbrže među devojčicama bile su:

1. mesto Teodora Batas

2. mesto Iva Stanisavljević

3. mesto Dunja Lovović

Dok su najbrži među dečacima bili:

1. mesto Uroš Simeon

2. mesto Konstantin Gava

3. mesto Maksim Crevar

Najbrže devojčice /dečaci su dobili medanje za osvojena mesta i simbolične nagrade.

Nakon trke upriličeno je druženje na pašnjaku Spasovina, a zatim smo druženje nastavili na jezeru Kraljevac sa učenicima uz ketering i osveženje.

Posebnu zahvalnost dugujemo učiteljicama I razreda Osnovne škole “Paja Marganović” iz Deliblata: Slavici Rezač i Biljani Pejčić.

Aktivnosti na projektu “Trka za tekunicu” podržava Američka  agencija za međunarodni razvoj (USAID), u okviru projekta „Zajedno za životnu sredinu”, koji sprovodi Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Međunarodnom unijom za zaštitu prirode (IUCN), Mladim istraživačima Srbije (MIS), međunarodnom organizacijom The Nature Conservancy (TNC), udruženjem ENECA i Američkom privrednom komorom u Srbiji (AmCham).